Verdens beste skillingsboller!

Jeg vet det var mandag og det kanskje ikke er den beste dagen å spise boller på, men jeg var på sykebesøk og da er det alltid lurt å ha med seg noe til å glede pasienten. Det er ikke spesielt gøy å være syk, så noen smakeprøver av verdens beste skillingsboller hjelper kanskje litt (i hvertfall mens du spiser de). Dette er en amerikansk oppskrift, noe som gjør de usunne og rett og slett IKKE mandagsmat!

Først blander du olje, sukker og melk (jeg brukte lettmelk fordi jeg ikke hadde helmelk) i en kasserolle og varmer det opp til det koker.

Så lar du blandingen kjøle seg ned i 45-60 min til den en lunken.Tilsett gjæren (jeg bruker alltid tørrgjær) og la den virke i 5 minutter. Nå tilsetter du mesteparten av melet. La det være 2,5 dl igjen.

 

Nå lar du blandingen hvile i en time før du tilsetter resten av ingrediensene.

Når alt er blandet sammen kan du la deigen stå i kjøleskapet til du skal bruke den.

Smelt så smøret (bruk rikelig), strø på sukker og kanel (bruk rikelig her og). Deigen er klissete så du må bruke god tid når du ruller den.

 

Stek bollene på 180 grader i ca 15 minutter.

Jeg lover dere at de er farlig gode, jeg lagde bare halvparten fordi jeg var redd for å spise for mange. Heldigvis skulle jeg gi dem vekk.

 

5 kommentarer

Anita

08.feb.2011 kl.22:47

De ser farlig gode ut!! :D nam nam :)

Lillian

08.feb.2011 kl.22:56

Mmmmmmm, trur skillingsbolla er nåke av da beste eg veit..!

Victoria

10.feb.2011 kl.14:45

Åhh de så veldig gode ut! Jeg syns ikke man skal være redd for å unne seg litt usunt engang i blant!

Christina

10.feb.2011 kl.17:36

Takk jenter! Jeg unnet meg en eller to på mandag, men jeg burde jo klart å la vær. Men som sagt, de er farlig gode. Er jo forsåvidt greit å unne seg litt usunt innimellom, men jeg hadde ikke vært så flink i dagene før. Så litt dårlig samvittighet fikk jeg.

Victoria

10.feb.2011 kl.18:38

Uff :/ Det hørtes ikke bra ut! Håper du blir bedre!

Har brent meg på det før, å begynne for hardt ut..

Skriv en ny kommentar

hits