Snickerdoodles

Jeg har en venninne som er rimelig glad i at jeg baker til henne. Jeg får bestillinger både her og der. Denne gangen skulle hun ha Snickerdoodles. Jeg tok utfordringen jeg!

Ingredienser

  • 225 g smør (romtemperert)
  • 340 g sukker
  • 305 g mel
  • 2 store egg
  • 2 ts. bakepulver
  • ½ ts. salt
  • 2 ss sukker
  • 2 ts. kanel

Start med å sitte ovnen på 175 C

 

Kjør sammen sukker og smør (smøret deles opp i biter) i kjøkkenmaskinen til du får en luftig konsistens. Det er lurt å bruke en slikkepott til å skubbe med deigen fra kantene. Smør har en tendens til å klistre seg ut i siden og da får man den ikke med i deigen.

Så tilsetter du eggene, et egg om gangen og miks det sammen (ikke på full hastighet)
Tilsett nå det tørre (utenom sukker og kanel) og rør inn.

 



Nå har du en luftig og god kjeksdeig. Det er lov å smake på den, for den smaker farlig godt! Føltes nesten som om jeg var i USA igjen.

Bland sammen 2 ss sukker og 2 ts kanel i en bolle (jeg brukte en suppetallerken). Så lager du kuler som skal blandes i sukker og kanelblandingen. Deigen er veldig klissete, så jeg brukte to spiseskjeer til å lage dem.

Den amerikanske oppskriften sa vel ca 20 boller, men jeg tror jeg fikk 24 stk utav deigen min. Jeg startet med å lage dem alt for store. Så det ble noen i tallerkenstørrelse.  HUSK: ha god avstand mellom kjeksene når du steker de! Jeg stekte de i vell 15 min. De skal bli litt gylden i fargen.

Disse herlighetene holder seg i ca 3 dager hvis man tar de oppi en boks når de har fått kjølt seg ned. Disse er kjempegode og dere kommer til å elske de!

 

P.s. De er best når de er varm!

3 kommentarer

Hege

11.feb.2011 kl.10:55

Ojj kan vi få kaker på bestilling hos deg ;-) Dette skal jeg begynne å utnytte meg av kjenner jeg ;-)))

Christina

11.feb.2011 kl.12:37

Hehe, bare bestill i vei :)

juuliias

15.feb.2011 kl.18:05

Kul blogg ;)

Koss med kommentar tilabke ;)

Skriv en ny kommentar

hits