Snickerdoodles

Jeg har en venninne som er rimelig glad i at jeg baker til henne. Jeg fr bestillinger bde her og der. Denne gangen skulle hun ha Snickerdoodles. Jeg tok utfordringen jeg!

Ingredienser

  • 225 g smr (romtemperert)
  • 340 g sukker
  • 305 g mel
  • 2 store egg
  • 2 ts. bakepulver
  • ts. salt
  • 2 ss sukker
  • 2 ts. kanel

Start med sitte ovnen p 175 C

Kjr sammen sukker og smr (smret deles opp i biter) i kjkkenmaskinen til du fr en luftig konsistens. Det er lurt bruke en slikkepott til skubbe med deigen fra kantene. Smr har en tendens til klistre seg ut i siden og da fr man den ikke med i deigen.

S tilsetter du eggene, et egg om gangen og miks det sammen (ikke p full hastighet)
Tilsett n det trre (utenom sukker og kanel) og rr inn.



N har du en luftig og god kjeksdeig. Det er lov smake p den, for den smaker farlig godt! Fltes nesten som om jeg var i USA igjen.

Bland sammen 2 ss sukker og 2 ts kanel i en bolle (jeg brukte en suppetallerken). S lager du kuler som skal blandes i sukker og kanelblandingen. Deigen er veldig klissete, s jeg brukte to spiseskjeer til lage dem.

Den amerikanske oppskriften sa vel ca 20 boller, men jeg tror jeg fikk 24 stk utav deigen min. Jeg startet med lage dem alt for store. S det ble noen i tallerkenstrrelse. HUSK: ha god avstand mellom kjeksene nr du steker de! Jeg stekte de i vell 15 min. De skal bli litt gylden i fargen.

Disse herlighetene holder seg i ca 3 dager hvis man tar de oppi en boks nr de har ftt kjlt seg ned. Disse er kjempegode og dere kommer til elske de!

P.s. De er best nr de er varm!

3 kommentarer

Hege

11.feb.2011 kl.10:55

Ojj kan vi f kaker p bestilling hos deg ;-) Dette skal jeg begynne utnytte meg av kjenner jeg ;-)))

Christina

11.feb.2011 kl.12:37

Hehe, bare bestill i vei :)

juuliias

15.feb.2011 kl.18:05

Kul blogg ;)

Koss med kommentar tilabke ;)

Skriv en ny kommentar

hits