Film

Nok et Harry Potter innlegg.

Jeg velger å tro at helgen har vært rimelig fylt med blogginnlegg om helgens film - Harry Potter, men klarer ikke å dy meg. For jeg svever litt på en rosa sky etter helgens filmkos. Vi har klart å se alle filmene siden torsdag og toppet det hele med den nye og fantastiske filmen. Jeg var imponert over hvor tro de har klart å være mot boken. Jeg har de siste ukene gått med boken på ørene og gitt meg selv en god oppdatering. Noe jeg er glad jeg gjorde, for jeg satt større pris på filmen etter å ha gjort det.

 
Nå gleder jeg meg bare til neste film kommer og håper virkelig at de klarer å lage den like bra som denne. For dette er av en eller annen grunn favoritten min. For de som ikke har sett den, så lurer jeg på hva i all verden dere venter på!!

 

Facebookfenomenet - The Social Network

I dag var den store kinodagen her i Bergen, det er godt mulig det er det ellers i landet og. Men uansett så betyr det halv pris på alle kinobilletter og en god grunn til å gå på kino (selv om man har halsbetennelse). I kveld hadde Fredrik kjøpt billetter til The social network til oss. En film som handler om hvordan Facebook ble til. Fra en beruset Mark som blogger mens han hacker seg inn på Harvard sine baser,  frem til dags dato.

Det hele startet med et ratingsystem som gjorde det mulig å vurdere jentene som gikk/går på Harvard opp mot hverandre. Noe som egentlig bare førte til at serveren kræsjet og Mark fikk problemer.

Filmen er fantastisk, ihvertfall i mine litt nerdete øyne. Det å faktisk få et innblikk i hva de måtte gjennom for å få Facebook (TheFacebook) til å bli det siden er i dag, er en smule rørende, frustrerende og morsomt.
Jesse Eisenberg gjør en fantastisk jobb i rollen som Mark Zuckerberg, en kar som gjerne er litt for smart, alt for flink og tydeligvis ikke burde hoppet over den delen av barnehagen som lærer deg hvordan du skal forholde deg til andre mennesker på en respektfull og ydmyk måte. Man får til tider ett inntrykk av at denne karen egentlig er et lite barn i en supernerds kropp.
Jeg gikk fra kinoen rimelig fornøyd, selv om den var overfylt med folk som håpte på å få en kinobillett til halvpris og vi måtte brøyte oss ut derifra. Filmen er virkelig verdt pengene, selv til fullpris. Løp og kjøp eller se alt etter som.

Nå skal resten av kvelden brukes i verdens beste armkrok mens vi godt mulig ser nok en god film!

The Karate Kid og litt vondt.

Så mye for en vellykket tur til byn med min kjære. Dum som jeg var så fikk jeg en lur ide om at jeg ikke burde gå i sandaler (fordi det alltid regner i Bergen, noe det ikke gjorde) noe som førte til at jeg haltet rundt i byn og måtte ta en pause hver gang jeg hadde muligheten (sånn ca hver 20 meter). Så jeg var kjempe glad når vi satt oss ned i hvert vårt kinosete for å se The Karate Kid med Jaden Smith og Jackie Chan.

En film som jeg virkelig vil anbefale, til og med for de som ikke er fascinert av kampsport (helt ærlig, hvem er ikke det da?). Jaden Smith er en fantastisk skjønn gutt og en veldig flink skuespiller, noe som er naturlig med to så flinke foreldre. Jaden ligner forresten veldig på sin flotte far.

Hver gang jeg ser en film av denne typen, så ønsker jeg at jeg faktisk hadde begynt på kampsport. Men akkurat i dag har jeg mer enn nok med å gå bortover gaten, så jeg tror ikke jeg hadde egnet meg som noe karate kid.


Ekstra kjekt var det jo at det faktisk er en nordmann som har laget filmen (og at familien Smith og Jackie Chan kom på premieren i Fredrikstad).En del syns kanskje at den ikke kan sammenlignes med de gamle filmene, men for en som ikke har sett de, men veldig mye annet rart, så kan jeg ikke si noe annet enn at jeg storkoste meg på kino i dag. Jeg som vanligvis pleier å få vondt i både rygg, hofter og knær når jeg sitter i et kinosete merket ikke noen slags vondter.

En perfekt avslutning på en veldig god film var når vi gikk ut fra salen og hørte Jaden synge No Pun intended, but I was raised by the power of Will. Jeg lo hele veien ut av kinoen.

Håper alle har hatt en fin fredag!

A nigth at the movies - The A-team and Eclipse

Joda, jeg vet at jeg er en smule sein, men jeg har vel egentlig ingen god unnskyldning. Men jeg jeg skulle fortelle dere var at på tirsdag så dro jeg og Fredrik på kino med Stine og Roald og så The A-team. En film vi så de første traileren til når vi var i USA og vi var fast bestemt på at den SKULLE vi ta med oss gutta for å se. Det var en typisk action film med utrolig mye moro, spesielt for meg som er veldig hekta på action filmer.

Yes, I know I'm a bit late, but I have really no good excuse. But what I am going to tell you was that on Tuesday, me and Fredrik went to the movies with Stine and Roald and saw the A-team. A movie we saw a trailer of when we were in the U.S. and we were determined that we should bring our guys to see it. It was a typical action movie with a lot of fun, especially for me who is really hooked on action movies.
Face, B.A, Murdock and Hannibal


Men dagen var enda ikke over, for vi tok turen til Terje og Iselin etterpå for å spise god mat og prøve å holde oss våken til midnattspremieren av Eclipse. Filmen vi har ventet utrolig lenge på, og filmen vi alle sammen storkoste oss på. Jeg tror faktisk det var denne filmen jeg likte best av alle sammen. Kanskje fordi den ikke var så fylt med unaturlige scener? Da tenker jeg ikke på det faktum at det som skjedde i denne filmen var ting som trolig kunne skjedd i virkeligheten. Det jeg tenker på er for eksempel i første filmen da Edward og Bella er stormende forelsket etter noen dager og han bare drar henne med seg opp på fjellet fordi hun må se hvordan han ser ut i solen.

But the day was not yet over, for we took a trip to Terje and Iselin afterwards to eat and to try to keep us awake until midnight premiere of Eclipse. The movie we've been waiting for a very long, and the film we all loved. I actually think it was this movie I liked best of all. Maybe because it was'nt filled with unnatural scenes? I'm not thinking of the fact that what happened in this movie were things that probably could have happened in reality. What I'm thinking of is, for example in the first film, when Edward and Bella are in love after a few days and he just takes her up on the mountain because she has to see what he lookes like in the sun.
En fantastisk kveld der jeg bare gikk og gliste. Jeg kunne ikke vært med fornøyd. Jeg husker at jeg var en smule skuffet av de to andre, men ikke denne. Til og med Edward så bedre ut i denne filmen, for i mine øyne har han sett forferdelig ut i de forrige. Men så er ikke jeg den beste til å uttale meg, da jeg heier på Emmett i boken og..

A fantastic night where I just walked around grinning. I could not have been satisfied. I remember that I was a bit disappointed by the other two, but not this one. Even Edward looked better in this film, because in my eyes, he looked terrible in the previous ones. But then I'm not the right person to say something about that, not when I even cheer for Emmett in the books ..

I wanna do real bad things with you!

Jeg er som de fleste andre, rimelig bitt av True blood basillen. Nå skal det nå nevnes at jeg blir rimelig fort hekta på en serie, men at det virkelig er noe spesielt med True blood. For tiden holder jeg på med bøkene som forresten er fantastisk bra. Jeg fikk hele settet til jul, og det er fantastisk god underholdning.

Men det jeg skal si nå, er at jeg virkelig heier på Sookie og Eric, mulig jeg er den eneste, men det får da bare være sånn. Jeg så sesong 2 før jeg leste bok nr 2 som egentlig startet hele "heia Eric og Sookie" greiene mine.
Men, det som virkelig gjorde at jeg startet å håpe var noe Eric sa i begynnelsen av bok 2. Ikke det at han virkelig mener det han sier, han er egentlig litt drittsekk når han sier det. Men så mye som jeg håper, så må jeg finne et snev av håp.

(Jeg driter i at Anna Paquin (Sookie) og Stephen Moyer (Bill) er sammen i virkeligheten, sånt er ikke nøye, jeg vil bare se Sookie og Eric sammen på film jeg)

"Angelic Sookie, vision of love and beauty, I am prostrate that the wicked evil meanad violated your smooth and voluptuous body, in an attempt to deliver a message to me"Så, er det nå så gale av meg å håpe på dette? De er da søte sammen?

My sisters keeper

Jeg sitter nå her jeg, i sofan, under et pels pledd, med dataen i fanget og med tårevåte kinn. Jeg har sett på film, og jeg som bare ville ha litt lett underholdning når jeg skrev notater fra pensum. Det gikk ikke sånn, jeg har hatt tårevåte kinn den siste timen av filmen.
For de som ikke har sett den så handler den om Kate, som har kreft, søsteren Anna som har blitt designet for å kunne donere både blod og alt som måtte trengs til Kate. Anna som har sett seg lei av å brukes som "restedukke" saksøker foreldrene.
mysisterskeeperimage26

Man følger livene deres fra Kate først ble diagnosert og hopper mye frem og tilbake. Det er en kjempe rørende film som gir deg et annet persektiv på livet vil nå jeg si. Hvor lett man egentlig har det når man klager over hvor forferdelig eksamen er, eller hvor tungt det er på arbeid. Det er bare fillesaker og ingenting annet.
2009mysisterskeeper031Jeg anbefaler alle å ta de to timene å se filmen. Den er rørende, sjarmerende og morsom.

Premiere billetter!

Oh yes. Jeg og min kjære skal nå på førpremiere på New Moon og jeg gleder meg noe sinnsjukt. Den følelsen med å dra på kino ved midnatt for å få med seg premieren av hvilken som helst film. Jeg har ikke gått på kino i pysjen siden Ringenes Herre. Så dette blir stas. Pluss at jeg har ventet en god stund på denne filmen. Jeg har faktisk lest alle fire bøkene en gang til i vente på at denne skal komme. Jeg er i London på premiere helgen, så jeg fikk ikke sett den hjemme, så flaks at jeg så at der skulle være premiere natt til fredag.  Mulig jeg sniker meg til en visning i London også, hvem vet?!

dsc0058
Fine fine boken. Ikke det at dette er New Moon, det er nok Breaking Dawn, som kommer om et år, men den er i serien.

Hva syns dere om bøkene/filmen?
Skal dere se New Moon?

Kjærestekveld!

Hverdagen er travel, ihvertfall hos oss. Jeg klager ikke, jeg stortrives i praksis, treningen til jentene mine og treningen min. Skolearbeidet er noe annet, men det er en del av livet det også. I dag bestemte vi oss for å glemme livet litt, for å bare være oss to.  Vi gikk ut og spiste, og det er vel ingen som er overrasket over at Fredrik valgte Fridays, som har vært favoritten hans siden vi ble i lag.

dsc0347
Er ikke dette fantastisk godt så vet ikke jeg, vi lager det ofte hjemme, med litt mindre kjøtt vell og merke.

Etterpå tok vi turen på kino for å se Fame, nå har jeg hørt i hele dag hvor dårlig den er, så angret egentlig litt på at vi brukte penger på billettene. Noe som heldigvis forandret seg. Jeg er kanskje en av de få som likte den jeg. Men det får så være. Jeg ble i skikkelig godt humør av den. Med dansing, synging og litt drama.

Har dere sett Fame? Hva syns dere?

G-gjengen

Det ble ikke Se opp i går, vi endte opp med G-gjengen. Jeg er ikke så begeistret for filmer som er dubbet. Men denne var faktisk litt søt. Hadde litt godt kamuflert voksenhumor og. Lo godt, selv om mine søte små var en smule redd.

dsc0650
Olav er i den alderen der man aldri skal smile fint på bilder. En gutt med masse energi som løp rundt på kinoen som en turbo. Heldigvis så roet han seg når filmen begynte.

Etter filmen dro vi opp på kafeen til min kusine. Hun hadde familiemiddag, som hun har hver onsdag. Så jeg spiste meg god og mett på kjøttkaker.

dsc0656
Tone smiler fint under middagen.

Vi snakket lenge om livet før de kom til verden. Og de syns begge to at det var en smule rart at vi hadde levd før dem. At jeg hadde vært masse med mammaen deres når jeg var liten. De er begge to kjempe herlige unger.


Enda en New Moon trailerGleder meg unormalt mye!!

Kosdag

I dag tok Fredrik meg med ut for å spise, jeg vet ikke om det var for å være skjønn eller det var for å slippe matlagingen min en dag, men det var ihvertfall utrolig koselig.
Vi spiste på Fridays, er egentlig der vi går hver gang. Er veldig grei mat, og det går kjapt.


cimg2535

Når vi var ferdig spist dro vi på en liten shoppingrunde - som jeg skal dele med dere seinere- noe jeg var veldig fornøyd med. Er utrolig hva man finner når man ikke planlegger det!

Thomas møtte oss i byn for å gå på kino. Vi så Hangover, som jeg uten forventninger gledet meg til. Jeg hadde virkelig god grunn til å glede meg til. Jeg tror jeg med hånden på hjertet si at dette var den beste komedien jeg har sett. Kan ikke huske sist jeg lo så mye. Filmen handler om Dough som skal gifte seg, og kompisene hans som drar på utdrikkningslag til Las Vegas (hva skjedde egentlig?). Jeg tok meg selv i å le når jeg gikk ut av salen, og ble enda mer overrasket når jeg oppdaget at det var flere rundt meg som fremdeles lo.

Nå sitter vi rundt kjøkkenbordet, guttene har begynt å snakke om dataprogramering, noe jeg kan være med på til vanlig, men nå har de bevegd seg litt langt ut på landet for meg, så jeg blogger til dere, mest fordi jeg har veldig lyst til å høre hva dere syns om Hangover.
cimg2541
Thomas i dyp konsentrasjonSå, hva syns dere om Hangover?
Skal dere se den?

Star Trek

Jeg har aldri likt Star Trek serien. Jeg har prøvd, ikke så hardt, men jeg har i det minste prøvd. Men siden "alle" skryter sånn over filmen måtte jeg nesten ta turen på kino for å se den. Noe jeg ikke angrer på. Vi satt i en liten kinosal og hadde tre stk dobbelseter på oss tre. Filmen var fantastisk bra, jeg stor koste meg. Og de to timene gikk kjempe fort. Nå håper jeg egentlig at de fortsetter med å lage filmer, jeg er så lite Star Trek nerd at jeg ikke aner om de har planer om noen flere filmer eller hva de har. Men som sagt. Den var fantastisk bra!

star trek

Et lite pluss var at Kim Hyde fra Home & away spilte George Kirk i filmen. Mer skal det ikke til for å glede meg.

- Jeg har og noen kjekke nyheter, men de skal dere få seinere. Kan ikke si det helt enda.

hits