Leiligheten/huset

15. Desember - en god nyhet!!

I dag har vi vært en runde på huset med utbygger. Vi gikk gjennom hva som mangler, hva som er feil og viktigst av alt - vi har overtatt nøklene. Så i dag skal denne jenten sitte seg ned i en sofa mens hun peker rundt på hvor alt skal være. I det nye HUSET vårt!!!

Ønske til vårt flotte hus
2 Ekenås stoler fra Ikea med puffer i brun. De er fantastisk gode og jeg drømmer om å sitte med en god bok i en slik stol.

 

Har jeg blogg altså?

Jeg hadde lovd meg selv at jeg ikke skulle blogge mer mens jeg var syk. Rett og slett fordi de har en lei tendens til å bli sutrete og enda mindre spennende for dere. Men nå har det seg slik at jeg ikke har blitt frisk igjen og det kan ikke gå så lang tid mellom hver gang jeg blogger bare fordi jeg er sengeliggende

Siden sist jeg blogget har leilgheten blitt pakket sammen, vasket ned og flyttet ut av. Jeg kjenner det er veldig rart å ikke bo der lenger. Det har vært hjemmet vårt i et år og nå skal vi ikke bo der lenger.

Troy syns egentlig det var rimelig slitsomt med flytting og når jeg var den eneste som var igjen i leiligheten la han seg rett ned på gulvet og kræsjet blant kasser og boss.

Nå har alt av møbler blitt plassert på lager, vi har pakket med oss hver vår kommode med klær og flyttet inn til mine foreldre. Nå venter vi bare på at huset vårt skal bli ferdig. Vi syns det går skremmende seint og ønsker egentlig bare å pynte i vårt nye hus, foreløbig kunne vi trengt litt mer vegger å henge ting på. Nei, for å være helt ærlig så føles det helt uvirkelig at vi faktisk skal få et helt nytt hus.Vi er ute for å se på fremgangen med noen ukers mellomrom. For vell 2 uker siden så det slik ut. Nå har vi faktisk fått tak på huset og jeg gleder meg til neste gang vi skal ut for å se.

Her skjer det ting.

Noen ganger ønsker jeg at vi hadde kjøpt et ferdig hus, et som var så perfekt at vi kunne flytte rett inn. Dessverre (og heldigvis?) er det ikke slik. Nå kan vi velge alt selv, men vi må faktisk vente til huset står ferdig i vinter. Vi har vært veldig rastløse og når vi var ute før ferien hadde det ikke skjedd noe. Noe som gjorde meg frustrert, de skulle startet byggingen for lenge siden.


Når vi kom hjem fra Spania møtte vi dette synet. Noe som gjorde meg litt fnisete. De har endelig begynt på huset vårt. Så vi dro på hytten i en drøy uke og glemte huset for en stundt. Men så....

14 dager etterpå møtte dette oss. Vi har nå vegger, vi kan gå inn i huset vårt. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på at huset vårt skal få en etasje til og ehm ja, egentlig alt annet. 

Kjøkkenkjærlighet!

I dag har vi gjort noe stort, gjerne ikke for dere. Men for meg er dette fantastisk spennende og gøy. Lommeboken min syns ikke dette er så særlig gøy, men alt annet skriker av glede. Vi brukte mange timer sammen med selgeren hos Sigdal og falt fullstendig for kjøkkenet vårt. Vi har fått kjøpt hvitevarer og nå er alt kjøkkenstyret klart, nå gjenstår det bare en lang liste med andre ting som skal gjøres.

Inne i dette heftet ligger den lange listen med alt vi har kjøpt, alt vi egentlig ikke burde bruke penger på, men ikke klarte å la vær og såklart tegningene til vårt vakre kjøkken. Så jeg tenkte jeg skulle dele noen bilder med dere.
Jeg er så fornøyd at jeg ikke helt hva jeg skal gjøre mens jeg venter på at huset vårt står klart. Dere skal få et skikkelig bilde når det virkelige kjøkkenet er på plass. Men siden det er alt for lenge til, så får dere koser dere med tegningene.Er nok ikke like spennende for dere, det er nok ikke like vakkert for dere heller, når dere ikke får skikkelig fargeinntrykk.

 

Så, hva syns dere?

Nyhet nr 1.

Jeg har ikke turd å skrive noe om det før kontrakten var underskrevet og vi satt med papirene foran oss. Men vi har da kjøpt hus! Jeg er rimelig sjokkert over det hele, men gleder meg såklart. Det er snakk om et helt nytt hus, såpass nytt at det bare har grunnmur i dag. Det skal stå ferdig i løpet av høsten i følge utbyggeren. Hjelpes som vi gleder oss til å få noe HELT nytt. Er så mye som surrer rundt oppi topplokket vårt.

Men her er noen bilder.

Utsikten vår.

Foreløbig planløsning oppe

Foreløbig planløsning nede.

Vi er så spent på hvordan dette blir, vi håper på at ting går mye fortere enn planlagt. Så, var det noen som trodde dette var nyheten?

Desember er her endelig!

Jeg er vel sånn ca verdens største julejente. Jeg elsker alt som har med julen å gjøre og sliter litt med å vente til desember starter før jeg faktisk begynner å kose meg med julefilmer. Jeg har sett farlig mange allerede. Godt jeg har mange.

Men nå som desember endelig er her, så er det faktisk lov å få frem litt julestemning her i huset, det er lov å drikke julebrus, det er lov å spise pepperkaker og jeg kan se ørten julefilmer uten å få dårlig samvittighet.

På innflytningsfesten fikk jeg en del klager på at jeg har hvite adventslys, så jeg bytter nok til lilla når jeg kommer tilbake fra Berlin.

Den flotte krybben min som alltid kommer frem når det nærmer seg jul. Jeg syns den er kjempekoselig og er veldig glad for at jeg fikk den av mamma for så mange år siden.

En av de få nissene som har fått en plass i stuen før 23. desember er denne disse herlige nissene som vi fikk av Caroline og Bjarte i innflytningsgave. Jeg er hektet på nisser uten øyne så jeg kunne fylt leiligheten med dem.

Juleduken er fremme nesten bare for å brife litt. Denne har jeg kost meg med nå i november. Hvem visste at jeg kunne brodere?!


Hjemmelagde nissefrøkner.Adventskalenderen som vi har fått av svigermor.

 

Her er det som dere ser allerede litt julestemning i huset. Jeg skal love dere at det kommer mer, mye mer!

Har dere pyntet til jul?

Velkommen til oss!

Tenkte dere skulle få se litt flere bilder fra leiligheten. Det begynner endelig å se ut som det bor folk her nå. Selv
om det enda er en tom vegg eller to.

Endelig!

I går var hele familien tuttentei (min kjære familie) på rundttur i Åsane, vi prøvde biler, handlet mat, spiste og hentet vår herlige nye sofa. Vi hadde lånt en stor bil som vi fylte helt opp, og delvis låste Daniel inne i.

Jeg var rimelig fornøyd når jeg sto utenfor Living, vi har ventet i 7 uker på å få sofaen i hus, så det er vel ikke rart man blir fornøyd når den endelig kommer. Ekstra fornøyd blir man og når man har fått grei beskjed av legen om å ta det fullstendig med ro. Jeg liker å se på folk som jobber.

Broremann sitter delvis fast, det verste er at vi ikke har bilde når siste delen plasseres i bilen og Daniel må grave seg ut.

Vi er kjempe fornøyd med sofaen vår, den er veldig behagelig og det er godt med plass i den. Nå mangler bare bordet som skal hentes på mandag og teppet som vi enda ikke har bestemt oss for.

Er så deilig at ting begynner å stemme i leiligheten!

En liten sniktitt.
Oppussing....

Hos oss har det den siste uken gått i maling, vasking, bæring, skruing og rydding i den nye leiligheten vår. Noe som betyr at vi er midt i oppussing. Var er vel mer rette ordet. Nå er hele 76 kvadrat nymalt og ikke luktende lenger. Vi har fått bort røykelukten som bodde i veggene og taket er skinnende rent.Fredrik i full gang med vinduer, noe som tok oss flere dager og alt for mange strøk. Men leiligheten er blitt utrolig fin og jeg er kjempe fornøyd.Så fin er jeg på det at jeg maler døren inn til vaskerommet/boden fra soverommet. Og slapp av, vi har ikke blått soverom lenger.Pappa angriper veggen i stuen.Min herlige Iselin stakk innom for å hjelpe, selv om hun er hele 8 mnd på vei så jobbet hun som en helt. Jeg er helt imponert over henne.Svigerfar og pappa har malt som noen helter i flere dager.Pernille har allerede vært her og falt pladask for gjesterommet vårt.

Tusen takk til vår herlige familie og fantastiske venner som har hjulpet oss så utrolig mye, vi hadde aldri i livet vært ferdig så fort hadde dere ikke stilt opp for oss.

Bilder av leiligheten skal dere få så fort jeg får gjort det litt hjemmekoselig her. For øyeblikket er veggene så nakne at de ikke er mye å vise bort.
hits