Oppskrift

Gulrotkaken min!

I dag har vi feiret Pia sin lille babymage. Vi har vrt samlet en helg gjeng for bare skryte av Pia og spise gode kaker. Jeg lagde gulrotkaken min. Den jeg ALLTID lager. Det er s ofte p bestilling at oppskriften er godt planete i hodet mitt. S ofte lager jeg den at jeg ikke helt husker om jeg har delt den med dere eller ei. Uansett; her kommer den.

Sett steikovnen p 180 grader.

Ha 4 egg i en bolle.

og bland i 3 dl sukker og lag eggedosis av dette.

Nr eggedosisen er ferdig og SKIKKELIG luftig, s blander du i 3 dl mel, 2 ts kanel, 2 ts natron, 1 ts vaniljesukker.

Tilsett dette i eggedosisen og rr. Jeg pleier her gjre dette for hnd med en slikkepott.

Hell opp i 1,5 dl olje NB: IKKE OLIVENOLJE

Til slutt skreller du og rasper 3-4 gulrtter og blander de inn i kaken.



Stek kaken p nederste hakk i steikovnen i rundt 45-55 minutter.

Nr kaken er ferdig skal den vre litt fuktig inni, men ikke slik at du fr deig med deg nr du sjekker den.

N kommer det beste med hele kaken, nemlig glassuren. Her trenger du 1 ts vaniljesukker, 2 stk tine naturell kremost, 125 g melis og 50 g melange.

Kjr alt dette sammen og smr det utover kaken.



Lykke til!

Snickerdoodles

Jeg har en venninne som er rimelig glad i at jeg baker til henne. Jeg fr bestillinger bde her og der. Denne gangen skulle hun ha Snickerdoodles. Jeg tok utfordringen jeg!

Ingredienser

  • 225 g smr (romtemperert)
  • 340 g sukker
  • 305 g mel
  • 2 store egg
  • 2 ts. bakepulver
  • ts. salt
  • 2 ss sukker
  • 2 ts. kanel

Start med sitte ovnen p 175 C

Kjr sammen sukker og smr (smret deles opp i biter) i kjkkenmaskinen til du fr en luftig konsistens. Det er lurt bruke en slikkepott til skubbe med deigen fra kantene. Smr har en tendens til klistre seg ut i siden og da fr man den ikke med i deigen.

S tilsetter du eggene, et egg om gangen og miks det sammen (ikke p full hastighet)
Tilsett n det trre (utenom sukker og kanel) og rr inn.



N har du en luftig og god kjeksdeig. Det er lov smake p den, for den smaker farlig godt! Fltes nesten som om jeg var i USA igjen.

Bland sammen 2 ss sukker og 2 ts kanel i en bolle (jeg brukte en suppetallerken). S lager du kuler som skal blandes i sukker og kanelblandingen. Deigen er veldig klissete, s jeg brukte to spiseskjeer til lage dem.

Den amerikanske oppskriften sa vel ca 20 boller, men jeg tror jeg fikk 24 stk utav deigen min. Jeg startet med lage dem alt for store. S det ble noen i tallerkenstrrelse. HUSK: ha god avstand mellom kjeksene nr du steker de! Jeg stekte de i vell 15 min. De skal bli litt gylden i fargen.

Disse herlighetene holder seg i ca 3 dager hvis man tar de oppi en boks nr de har ftt kjlt seg ned. Disse er kjempegode og dere kommer til elske de!

P.s. De er best nr de er varm!

Verdens beste skillingsboller!

Jeg vet det var mandag og det kanskje ikke er den beste dagen spise boller p, men jeg var p sykebesk og da er det alltid lurt ha med seg noe til glede pasienten. Det er ikke spesielt gy vre syk, s noen smakeprver av verdens beste skillingsboller hjelper kanskje litt (i hvertfall mens du spiser de). Dette er en amerikansk oppskrift, noe som gjr de usunne og rett og slett IKKE mandagsmat!

Frst blander du olje, sukker og melk (jeg brukte lettmelk fordi jeg ikke hadde helmelk) i en kasserolle og varmer det opp til det koker.

S lar du blandingen kjle seg ned i 45-60 min til den en lunken.Tilsett gjren (jeg bruker alltid trrgjr) og la den virke i 5 minutter. N tilsetter du mesteparten av melet. La det vre 2,5 dl igjen.

N lar du blandingen hvile i en time fr du tilsetter resten av ingrediensene.

Nr alt er blandet sammen kan du la deigen st i kjleskapet til du skal bruke den.

Smelt s smret (bruk rikelig), str p sukker og kanel (bruk rikelig her og). Deigen er klissete s du m bruke god tid nr du ruller den.

Stek bollene p 180 grader i ca 15 minutter.

Jeg lover dere at de er farlig gode, jeg lagde bare halvparten fordi jeg var redd for spise for mange. Heldigvis skulle jeg gi dem vekk.

Oreokake

Det er veldig forskjellig fra person til person hvor de finner roen, noen krever ligge p sofaen for slappe av, noen liker jeg midt ute p fjorden med en fiskestang. Personlig har jeg mange forskjellige steder jeg finner fullstendig ro, det kommer egentlig ann p hvor god til jeg har. Men en ting jeg plutselig kom til tenke p mens jeg sto p kjkkenet p onsdag for lage bursdagskake til snnen til Hilde, var at jeg virkelig kobler ut nr jeg er p kjkkenet. Nr jeg ha all verdens tid p meg s er kjkkenet en drm for meg. Jeg har n laget store middager, mindre middager og mange desserter de siste fire ukene. Det har vrt masse folk p besk og jeg elsker virkelig lage mat til dem.

Siden snnen hadde bursdag, s bestilte Hilde oreokake av meg. Jeg har aldri laget Oreokake fr, ikke har jeg smakt den heller s jeg var rimelig spent nr jeg satt i gang.

Kaken er relativt enkel lage, men den tar lang tid, s man m sitte av litt tid (helst et dgn med avkjlingstid) til venting mellom lagene.

P toppen skal det egentlig vre et lag med krem, men siden Hilde ikke ville ha s mye krem, s ble kremen kuttet ut og jeg avsluttet kaken med mousse med oreokjeks i og sjokoladesaus.

Oppskriften

Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smr
2 pk. Tine kremost naturell (det er ikke snye p merket, bare den er naturell)myknet
2,5 dl melis
3,5 dl kremflte.
2,5 spiseskjeer sukker (disse lot jeg bare vre, kaken er st nok)
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen

Fremgangsmte:

1. 1/4 av oreokjeksene legges for seg i en skl og brekkes til sm biter.

2. Resten av kjeksene legges i en pose og smuldres til s sm biter/smuler som mulig. Jo mindre de er jo bedre er det smre utover i formen. (jeg tok de i to brdposer og kjevlet de)

3. Smelt smr og bland godt med de knuste kjeksene i en bolle.

4. Smr utover i en rundform (24cm).

5. Bland kremost og melis med mikser for en kremete og luftig masse.

6. Stivpisk kremflten og sukker.

7. Rr forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen i ostemassen, sett resten av kremen i kjleskapet (skal brukes senere).

8. Smr ostekremen over kakebunnen og fordel halvparten av de oreokjeksbitene du har satt til side i ostekremen.

9. Sett i kjleskap i 30 minutter.

10. Lag sjokolademoussen etter anvisning p pakken og rr inn de siste oreokjeksbitene du har satt til side.

11. Smr mousseen over ostekremen og sett i kjeskapet i ytteligere 1 time.

12. Resten av kremen du satte i kjleskapet skal brukes til et siste lag p toppen. Bruk s mye du nsker!

13. Pyntes med oreokjeks eller sjokoladesaus.

14. La kaken st avkjlt ytteligere noen timer, men aller best blir den om den str minst et dgn fr den spises!

Kos dere ;)

Verdens beste dessert - bare til dere.

Nr man er p ferie s er det en ting man alltid kan unne seg, ihvertfall i min familie. For Fredrik s var den nesten den tingen han gledet seg mest til frvi dro avgrde til Spania. Vi prvde diverse desserter der nede, men det var en tingsom ALLTID ble valgt om den hadde blitt tildelt en plass p menyen, nemlig Gofre- ellerBelgisk vaffel som det egentlig heter.



Grunndeig:

* 125g romtemperert Crme Frache
* 250 g siktet hvetemel
* 250 g smr
* 100 g melis
* 6 egg
*1/2 ts salt
*1 ts vaniljesukker

Tilberedning

1. Rr smret mykt
2. Pisk egg og sukker til eggedosis i vannbad, rres inn i smret sammen med hvetemel
3. Bland inn Crme Frache og salt
4. Stekes i smurt vaffeljern.
5. Bland melis og vaniljesukker, og str dette p vaflene mens de er varme.
6. Ta sjokoladeplegg p, her er det brukt Nutella, men jeg tipper Nugatti gjr samme nytten.
7. Topp det hele med en kule med vaniljeis.

Kos dere, det er kanongodt.




Jernene fr man kjpt p Jernia og Kitch'n.
hits