Skole

Bare helt plutselig

Ja, for i mine øyne har dette skjedd helt plutselig, selv om jeg har blitt veldig godt forberedt og advart på at denne dagen skulle komme, så sitter jeg her da. Jeg er rimelig satt ut, rimelig nervøs og veldig så spent. Jeg er ikke studenten Christina lenger, jeg er Christina, pedagogisk leder i .... barnehage. Jeg hadde min første dag i går og kjenner at jeg kommer til å like dette, noe jeg visste på forhånd. Men det er en stor forandring og jeg vet at dette kommer til å ta tid.
Nå skulle jeg egentlig bare ønske at jeg hadde brukt studietiden på en bedre måte. Nå vet jeg ikke hva jeg mener med det, men den har gått så skremmende fort.Det er jo en grunn til at jeg valgte denne utdannelsen og nå gleder jeg meg bare til å lande litt og finne meg helt til rette. Det blir en spennende tid fremover. Tenk dere jeg er blitt pedagog og en leder. Man kan bli nervøs av mindre.

Avslutning.

På torsdag hadde vi en siste avslutning med klassen, den ble arrangert av skolen og inneholdt mat, kake og underholdning. Når jeg var der ute kjente jeg at dette faktisk var helt uvirkelig. Jeg skal aldri sitte i Festsalen og irritere meg over mangel på strøm, varme eller kulde flere ganger.  Jeg var rett og slett ferdig og skal nå begynne å jobbe. Jeg har jo fått drømmejobben, så har ingen grunn til å klage, men dette føles veldig rart.

Mine fantastiske klipper, uten disse to jentene hadde jeg nok aldri klart å fullføre dette, de motiverer, sier dumme ting og har gjort skolen overlevbar.To gode kollegaer, jeg er så heldig at jeg få jobbe sammen med Anne Gry. Hver vår avdeling såklart, men det å ha henne i nærheten er en fantastisk trygghet. Jeg syns det er skummelt å skulle gå fra å være student til å plutselig skulle være leder. Da er det ekstra godt å ha en du stoler på og som du er trygg på, i nærheten.

Hele kullet mitt, inkludert lærere og skolens administrasjon. En fantastisk fin gjeng som jeg kommer til å savne å treffe til daglig. Men jeg er glad det er denne gjengen jeg har delt 3 korte og innholdsrike år med. Nå starter et nytt kapittel for veldig mange av oss og jeg er kjempe spent på hva som kommer til å skje videre med hele gjengen.

Stolt!

Jeg må le litt når jeg ser på datoen på det forrige innlegget. Ja det er lenge siden og ja jeg burde vært klar over det. Men jeg har rett og slett vært i mitt lille boblemodus. Den som de fleste andre studenter er i for tiden. Jeg har vært så låst i bøkene mine. Men nettopp på grunn av mitt lille modus har jeg nå blitt førskolelærer. Jeg er faktisk ferdig og har en herlig liten tittel å skryte litt av. Jeg kjenner jeg blir fnisete når jeg skriver dette. For jeg svever litt på en rosa sky igjen, selv om jeg egentlig er helt utslitt. Gleder meg til å fortelle dere alt jeg har drevet på med i det siste, men nå skal vi kose oss med en serie eller to og is.Farvel Rune

Jeg er ikke er person som holder tilbake tårene når jeg ser triste filmer og leser triste bøker. Jeg gren lenge etter jeg la fra meg Idas dans sist jeg leste den og jeg er ikke redd for å grine når jeg ser filmer. Spesielt når jeg er filmer som Marley and me. Men så kom jeg over denne boken for noen år siden i barnehagen og jeg ble helt satt ut. Første gangen måtte jeg bare legge den fra meg fordi jeg ikke klarte å holde tårene tilbake. Det var rett og slett så gale at jeg ikke klarte å fullføre lesingen for ungene. Heldivis var de så klar for å lese neste bok at det ikke gjorde noe, men etter hvert har jeg lært meg denne triste historien utenat. Det verste er egentlig det at det er snakk om to små barn og Sara sine følelser og tanker etter at Rune drukner. For de av dere som har litt store barn (over 3) eller bare er glad i barnebøker (slik som meg) så er det en fantastisk bok.Jeg holder nå på med pedagogikk eksamen,  og leser i den forbindelse om hvordan barn kan reagerer når de mister noen og hvordan man som pedagog skal hjelpe barna til å bearbeide det som har skjedd. Slik kom jeg på denne fantastiske boken. Og nå kan jeg ikke gjøre annet enn å kjøpe den. Den er virkelig helt fantastisk.

Ferdig!

Denne jenten er endelig ferdig med bacheloren sin og gleder seg til å ta påskeferie sammen med sin herlige familie!Vår tunge tunge studenthverdag!

For tiden er vi i styrerpraksis. Som er den siste praksisen vi har i vår alt for korte tid som førskolelærerstudent. Vi nærmer oss slutten og dette er en god måte å avslutte en runde med mange flotte og noen mindre flott praksis runder. Vi får nå en dypere innsikt i styrer sin rolle og arbeidsoppgaver i barnehagen. Vi er veldig glad for at vi blir involvert i ALT som skjer. Jeg føler meg plutselig forberedt til å bli pedagog.

På mandag dro vi på tur. Vi skulle se et hotell i forbindelse med team buildingen. Der fikk vi en fantastisk middag og dessert. Desserten så sånn ca sånn ut. Og var fantastisk god.

Etter maten hadde vi omvisning på hotellet der vi fikk se forskjellige rom, som er nydelig. For de som ønsker seg en romantisk helgetur med sin kjære er Brakanes hotel i Ulvik er godt valg!

Rommene har stort sett havutsikt (halvparten av en eller annen logisk grunn). Tenk deg å våkne opp en vakker vårdag til utsikt ut over vakre hardanger.

 

Som avslutning må jeg bare si at det er mye å gjøre som styrer, men det er veldig spennende og utfordrende. Det er noen ting (som nå på mandag) som bare er gøy, men sånn er det med alle jobber. Kanskje det blir meg om noen år. Hvem vet?! Frem til da må jeg bare nyte tiden jeg får sammen med barna. For som styrer får du dessverre ikke god nok tid med dem.

Skremmende, skummelt og utrolig gøy!

Når jeg begynte på skolen for 2,5 år siden så skulle jeg gå lenge på skolen, jeg trengte ikke å tenke på hva som skulle skje fremover. Jeg kunne leve i nuet, lese til eksamen, skive oppgaver, sove lenge på studiedager og ikke minst - ha lange ferier. Nå er jeg i styrerpraksis, noe som er veldig spennende, rimelig skremmende og veldig lærerikt. Jeg har lært mye om hva som faktisk skjer i barnehagen som jeg aldri har tenkt over. Men etter å ha holdt møte med en del ansatte i barnehagen føler jeg meg pluts

elig veldig klar.

Jeg føler meg for første gang faktisk flink nok til å være lederen til en forhåpentligvis veldig flott, men krevende gjeng. Nå er det plutselig blitt veldig skummelt å tenke på om jeg får jobb, hvor jeg kan få jobb og hvis jeg kommer til å trives der. Jeg er ikke lenger i den samme tvilen som jeg en gang hadde.

Det er en så betryggende følelse jeg går rundt med nå. Jeg er snart ferdig, jeg har snart fullført utdannelsen min. Jeg kan nå begynne å tenke på hva jeg faktisk vil gjøre. Men hver gang jeg går roet meg ned i denne smålig skremmende tanken så klarer jeg ikke gjøre annet enn å innse at jeg vil være i barnehagen. Jeg gleder meg sånn til å begynne. Videre utdannelse kan jeg vente med. Jeg har fremdeles utrolig mye å lære, men det å vite at jeg trenger å lære mer, men samtidig kan mye, er en veldig betryggende tanke!

 

Det er faktisk siste halvåret jeg skal innta lesesalen på Askøy, i  hvertfall etter planen, men hvem vet hva mine kjære studievenninner klarer å lure meg med på.

Den tunge studenthverdagen!

Nå er det perioder i studenthverdagen som egentlig er ganske tøff og som innebærer en stor mengde av tunge økter, hjernetømminger og frustrasjon. Men så har vi dager som denne. Der vi bare maler, uten noe mål og mening. Vi skal bare prøve forskjellige teknikker.

Konsentrasjonen var virkelig på topp, spesielt på det første bildet. Etterhvert var ikke sjelen med i malingen og vi bare klesset på maling i 3 timer.

Jeg savner egentlig første året, da hadde vi sånne dager veldig ofte. Vi satt fulle dager og holdt på med forskjellige formingsaktiviteter. Nå har vi mer pedagogikk enn noe annet.
Bombe at jeg ikke klarte å bruke andre farger enn disse.

Eksamen!!

Jeg har eksamen i dag og kjenner derfor at jeg fantaserer om å rive av meg alt håret. Jeg misliker muntlig litt mer enn jeg burde kjenner jeg. Av en eller annen grunn så gjør det meg ingenting å stå foran en hel klasse på UNC og fortelle om Norge på engelsk, men å sitte foran to personer (der jeg kjenner en av dem fra før) og snakke pensum, det skremmer livskiten utav meg.

Men ja, jeg måtte bare få det sagt. Ikke minst fordi jeg gleder meg til å være ferdig med lesingen.
Bare sånn for å minne meg selv på at vi har det gøy på skolen og.

Eksamensmodus

Dagene går i eksamenslesning, en ting som alle vet er forferdelig kjedelig. Heldigvis har jeg to herlige venninner som drar meg gjennom det. Vi sitter for tiden på biblioteket på Askøy og nileser på lesesalen. Og så lenge det sitter noen andre inne på lesesalen med oss så får vi utrolig nok gjort noe. I dag har jeg jobbet meg gjennom en hel RLE bok og i morgen skal det store mangfoldet ferdiggjøres. Fantastisk at jeg har disse to som gjør at jeg kommer meg opp hver morgen for å lese.
Tenk at vi om ikke særlig lenge er ferdig med andre året på NLA, noe som betyr at vi er ferdig om et år. Fy flate så deilig og samtidig så skummelt å tenke på. Men nå skal vi fokusere på neste ukes eksamen og det faktum at jeg har sommerferie om en uke!

Kvelden har jeg brukt med min kjære bestevenninne på terrasen hennes i Olsvik. Vi har kaklet og kost oss med grønnsaker og dip. Det er blitt så fint oss henne nå og jeg storkoser meg når jeg er sammen med henne. Ikke minst sammen med hennes lille Bob som har vært rimelig tussete i dag.
Vi var ikke flinke nok til å ta bilder i dag, så her er oss fra i fjor sommer.


Eksamensdagen!


Eksamenspugging!


Ja, nå er det rett før. Jeg er kjempe klar til å være ferdig med eksamen nå!
Ikke så veldig nervøs, bare litt spent! Men ja, det kan gå gale uansett

Utenlandspraksis!

I dag fikk jeg og Stine meldingen vi har ventet på lenge. Vi satt egentlig seinest for noen timer siden å klagde over mangel på svar. Men når jeg kom hjem for noen minutter siden så tikket det inn en mail til meg, der stod det så greit at vi har fått praksisplass i en barnehage i North Carolina. Jeg gleder meg kjempe mye til 4 uker i North Carolina hos en trolig litt spesiell familie og en uke i New York med bare shopping!

Er et fantastisk tilbud fra skolen, som man nesten ikke kan takke nei til. Så nå gjelder det å stå på eksamen på fredag! Det er vel omtrent eneste kravet de har satt for at vi skal få lov til å reise.

Nei nå kjenner jeg at jeg gleder meg enormt!


Fridag!

Svineflensa har truffet skolen og læreren vår var syk i dag, så etter to timer på skolen fikk vi dra hjem. Så da er det ikke noe annet å gjøre enn å lage seg en kjempe god lunsj, krype opp i sofan under mitt nye pelspledd og se The Holiday sammen med den beste karen på fire bein. Som for tiden er syk og veldig knekete.

dsc1319
Club sandwich er den store favoritten min, jeg lager den når jeg virkelig skal kose meg.

Nå skal jeg sikle litt over Jude Law og kose meg med julestemningen som The Holiday pleier å bringe frem

Tom tom tom

Etter en rimelig ekkel flytur er jeg blittt bergenser igjen. Jeg tror ikke jeg har vært så redd på en flytur før som det jeg var hjem fra London. Men den gikk egentlig helt fint, var bare panikken som tok overhånd.
Typisk for meg, så ligger kofferten enda midt på soveromsgulvet halvveis utpakket, så når jeg kommer hjem fra skolen i dag så skal jeg heller ta bilde av innkjøpene mine (det ble gjort en del). Når koffertene nesten ble dobblet i vekt, så sier det seg selv at Christina har shoppet en smule. *When in London*
dsc1244For meg er dessverre eksamensrusjet begynt nå, jeg blir dårlig når jeg leser om at "endelig har jeg juleferie", når jeg faktisk har nesten en mnd igjen på skolen. En mnd med lesing og skriving og pugging og HERK!.
Jeg er ikke ferdig på skolen før 18. desember og syns det er kjempe deprimerende at skolen ødelegger adventstiden med å ha en såpass sein eksamen.

Når har dere eksamen?

Praksisbabe

Jeg vet det er mange dager siden jeg har blogget, alt for mange egentlig, men hvis jeg sier jeg har en god grunn - er jeg tilgitt da? Dere skjønner det, på mandag startet jeg i praksis og for de som har vært i hvilken som helst praksis før, så vet de at det er masse nytt å forholde seg til. I barnehage er det og gjerne 40 navn som skal læres, dagsrutiner som skal sitte, oppgaver som skal gjøres, men for all del mye moro også.

Jeg har hatt en fantastisk uke i barnehagen, husker ikke sist jeg koste meg så mye som jeg gjør nå. Og det sier litt. I dag har vi faktisk vært på lang tur i skogen, jeg stinker bål og pølse.

Fredrik: Det stinker noe sykt!
Christina: Hæ? Jeg lukter ingenting
Fredrik: Seriøst, lukter du det ikke?
Christina; (tenker seg litt om og tar hendene sine opp til nesen på Fredrik) mulig at det lukter bål?
Fredrik: (viser tydelig at det er Christina sine bålhender som stinker før han bare sier) Helvete! og flytter på seg.

dsc00678

Ellers må det nevnes at jeg endelig kom meg på Iselin sin bodyjam time i dag. Og steike jeg verker. Leddene mine har virkelig tatt kvelden. Håper de bare tar kvelden og ikke resten av uken også. Kjenner jeg de rett kan de finne på noe i den duren.  Men kjekt var det. Vanskelig, men kjekt!

Man må lufte de store barna innimellom også

Det var tydligvis den ideen læreren min hadde i dag, og jeg er enormt glad for at han gjorde nettopp dette. Han tok oss med ut i skogen, der fikk vi leke med tau som han kalte det. Vi skulle lage forskjellige tauleker. Min gruppe skulle lage noe som kalles for kryss, der to personer begynner i hver sin ende av et krysset tau, så balanserer de på det ene tauet, mens de holder i det andre. Til slutt skal de krysse hverandre og bytte plass. Det var på ingen måte lett

img0519
Kine og Maria var første par ut.

img0529
(Maria er på ingen måte linselus)

Så var det meg og Mette sin tur, og jeg tenker at jeg legger ut bildene jeg, så forklarer de alt.
(Meg i mørkebrun jakke og Mette i lysebrun jakke)

img0523
1.

img0524
2.

img0525
3.

Jeg syns det bør nevnes at vi fikk det til, opp til flere ganger, det var bare en rimelig komisk vei dit.

img0534

img0540

Til slutt samlet læreren vår (han i rød jakke) alle i klassen på noen tau inne i skogen. Disse presterte å ryke, og alle følte seg rimelig klar for å dra hjem, det er de gøye dagene som fort kan kreve mest av deg. Så her sitter jeg foran datamaskinen med en massiv hodepine. Satser på at den går over til jeg skal på spinning med naboen i kveld.

Hvordan ser deres skolehverdag ut?
hits